Spread the love

Voorbereiden en wassen van de garage vloer

Met behulp van schilderstape, plak plastic folie aan de muren langs de rand van de fundering, of op de hoogte waarop u de epoxy zal aanbrengen op de muren. Miischien heeft u al een beton cire badkamer, dit kunt u dan als voorbeeld nemen van hoe het moet worden. 

Veeg de vloer grondig schoon om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een oude verfkwast om hoeken en naden af te stoffen.

Als uw vloer nog niet eerder geschilderd is, ga dan verder met stap 2.

Pro2Pro Tip: Om te controleren of de vloer schoon is, plakt u er na het drogen een strook ducttape op en trekt u die weg. Als u stof of deeltjes op de tape ziet, reinig de vloer dan opnieuw.

Voor geverfde vloeren: Gebruik een vloeronderhoudsmiddel voorzien van een lichtschuurpad om de verf te schuren en te ontglanzen. Veeg het stof weg. Schrob vervolgens met een borstel het oppervlak schoon met een allesreiniger. Spoel de vloer goed na en laat hem ten minste 4 uur drogen. Ga verder met stap 2. Mocht u al een beton cire vloer hebben, dan hoeft u waarschijnlijk niets te doen behalve een keer schoon te maken. 

Ets de garagevloer

 •       Voor nieuw of kaal beton: Meng de etsoplossing met water in een plastic gieter en volg daarbij de aanwijzingen van de fabrikant.
 •       Zorg ervoor dat u beschermende handschoenen, rubberen laarzen en een veiligheidsbril draagt wanneer u met de chemicaliën werkt.
 •       Maak de vloer nat met een tuinslang.
 •       Giet de oplossing over een gebied van 10 bij 10 voet in de hoek die het verst verwijderd is van uw vertrekpunt.
 •       Gebruik een bezem, schrob het gebied in één richting en ga er dan nog een keer over in een loodrechte richting.
 •       Ga verder met het etsen van de vloer in kleine secties. Als je klaar bent met de hele garage, spoel de vloer met een tuinslang, te beginnen in uw eerste hoek en bewegen naar voren.
 •       Ga door met spoelen totdat het water helemaal helder is.
 •       Laat de vloer ten minste 4 uur drogen.

Meng de epoxyverf

 •       Open zowel het blik epoxyverf als het blik epoxyverharder.
 •       Begin de epoxyverf te roeren en giet er dan langzaam de verharder bij. Zorg ervoor dat u elk laatste beetje van de verharder in de verf schraapt.
 •       Roer de twee componenten voorzichtig gedurende 3 minuten tot ze volledig gemengd zijn.
 •       Plaats het deksel losjes terug op het blik en zet het 30 minuten weg van de zon. Het blikje kan warm aanvoelen omdat de chemicaliën met elkaar reageren.

Verf de epoxy

Zodra de epoxyformule klaar is, moet u het binnen 2 uur gebruiken om het goed te laten uitharden, dus werk snel. Houd de garage altijd goed geventileerd als u werkt.

Giet de epoxy in een rolbak voorzien van een voering. Snij met een 3-inch verfkwast een lijn epoxy rond de rand van het te bedekken gebied, en verf het in naden en hoeken.

Rol de epoxyverf

Ga naar de hoek die het verst van de uitgang is verwijderd. Met behulp van een 3/8-inch-nap roller voorzien van een verlengstuk, rol een 10-bij-10-voet sectie met epoxy verf. De epoxy moet iets dikker en plakkeriger aanvoelen dan normale huisverf.

Maak de roller opnieuw nat en ga over het gedeelte in een loodrechte richting, waarbij u opnieuw ongelijke lijnen uitveert.

Ga sectiegewijs verder met het aanbrengen van de vloer.

Breng de kleurvlokken aan

Terwijl u de toplaag van verf aanbrengt, stopt u na elke sectie om de kleurvlokken aan te brengen terwijl het gebied nog nat is.

Verdeel de vlokken over het oppervlak door ze eerst lichtjes te strooien en dan de verdeling langzaam op te bouwen tot u de juiste laag hebt.

 •       Neem een handvol vlokken en schud ze door uw vingers zoals u graszaad zou strooien.
 •       Werk je weg van de achterkant naar de voorkant van de garage in combinatie met rollen op de epoxy.
 •       Zodra de hele vloer is gecoat, laat het drogen gedurende 12 tot 24 uur (langer bij vochtig of koud weer).

Bereid de Top Coat

Giet de verharder in de doorzichtige topcoat, zorg ervoor dat alles eruit wordt geschraapt, en roer het mengsel 3 minuten tot het volledig gemengd is.

Plaats het deksel losjes terug op het blik en zet het opzij, uit de zon, gedurende 30 minuten.

Een minuut voordat u de topcoat gaat aanbrengen, roert u het mengsel nog een minuut. Als u antislipkorrels wilt gebruiken, voegt u die nu toe.

Breng de toplaag aan

 •       U hebt slechts ongeveer 2 uur om met het mengsel te werken.
 •       Snijd met een schone verfkwast in de hoeken, randen en naden.
 •       Begin dan met een roller met een doorsnee van 3/8 inch op het punt dat het verst van de uitgang is verwijderd en rol de blanke lak op in stukken van 10 bij 10 voet, net zoals u met de epoxyverf hebt gedaan.
Leave a Comment on De 8 stappen van het plaatsen van een garagevloer

Leave a Reply

Your email address will not be published.