Spread the love

Ik denk dat het moeilijk te vertrouwen is dat ik een artikel aan het schrijven ben over de voor- en nadelen van het drukken van papieren boeken. Al meer dan 10 jaar ontdekken we digitale boeken en bespreken we of ze ooit van de grond kunnen komen en een groep mensen kunnen winnen. Inderdaad, twee of drie jaar eerder was de jury er nog niet uit, maar met het verschijnen van de nieuwe Kindle en Nook en andere tablets, kan ik met zekerheid zeggen dat ik accepteer dat digitale boeken nog lang een belangrijk onderdeel van de distributie zullen blijven. de komende tijd, zo niet voor de eeuwigheid.

Enigszins recent is er een recente rage begonnen waarbij ik echt heb gezien dat schrijvers alleen digitale boeken produceerden. In feite wordt de meerderheid van deze schrijvers onafhankelijk gepubliceerd en verspreiden ze hun eerste boek. Ze hebben misschien niet het geld om papieren boeken af ​​te drukken, of ze hebben gewoon geen zin om de kosten van het afdrukken op papier te riskeren, terwijl het maken van een digitaal boek zo betaalbaarder is. Het is moeilijk te accepteren dat jaren en jaren daarvoor een persoon enorm veel dollars zou hebben verbrand om zelfstandig een boek te publiceren. Aan het begin van deze eeuw had print-on-request die kosten teruggebracht tot slechts een paar duizend, of zelfs honderden. Op dit moment kan het bezorgen van een digitaal boek enkele honderden dollars kosten, of u kunt zelfs zelf maken en gewoon de kosten van uw kans om het te maken hebben. U zou het dan kunnen verkopen terwijl u nooit veel anders hoeft te doen, geen printers, geen afdrukkosten, geen transport- of verzendkosten.

Hoe het ook zij, zijn digitale boeken echt boeken? Ik heb verschillende distributiespecialisten horen praten over hoe we ons momenteel in het datatijdperk bevinden, en we zijn klaar met het verkopen van boeken maar met het verkopen van data. Dat is een geldige uitspraak, aangezien digitale boeken er niet uitzien als boeken. In werkelijkheid proberen tablets zoals Kindle en Nook nog steeds het onderscheid te geven dat we een soort boek vasthouden, maar het is een alternatieve neiging om een ​​plastic elektronische gadget vast te houden in contrast met papier dat charmant is en onze aanraking respecteert. Ik hou eigenlijk meer van de sfeer van een boek, en ik denk dat tablets eigenlijk een paar bugs hebben die moeten worden opgelost, maar ik moet toegeven dat de lage waarde, de accommodatie om verschillende boeken op een tablet op te bergen en de snelheid van overdracht zijn helemaal ideaal voor het afdrukken van papieren boeken.

Leave a Comment on Papieren boeken: voors en tegens

Leave a Reply

Your email address will not be published.